A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Покровської сільської ради

Вітаємо зі святом - з Днем вишиванки!

Дата: 19.05.2023 08:55
Кількість переглядів: 29

    Всесвітній день вишиванки - молоде свято. Відзначати його почали лише в 2006 році, але за цей час воно стало дуже популярним, до того ж не тільки у нас, в Україні, а й за кордоном.

    Ідею провести свято у 2006 році запропонувала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. За її словами, сталося це випадково:

На перерві в університеті я зустріла свого друга Ігора, який прийшов у вишиванці на пару, і я робила це час від часу, і мої друзі робили, але ми разом ніколи не збиралися. І я запропонувала нам одночасно одягнутися у вишиванки і запросити наших найближчих друзів.

    Так з'явився Всесвітній день вишиванки. Спочатку в цей день вишиванки носили всього кілька десятків студентів і викладачів, але через деякий час свято стало всеукраїнським, а потім і всесвітнім.

    В Україні свято щорічно відзначають у третій четвер травня. У 2023 році День вишиванки - 18 травня. 

Зараз, в умовах воєнного часу, в День вишиванки в Україні не проводяться марші та дефіле вишиванок, ярмарки, концерти чи інші масові заходи. Але долучитися до свята може будь-хто - потрібно просто надягти вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою. Учні закладів загальної середньої освіти прийняли участь в обласному фотоконкурсі "Вишивана Україна" та приєдналися до флешмобу "Одягла Україна зранку з весняних квітів вишиванку".

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень