A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Покровської сільської ради

23 травня - День Героїв України

Дата: 25.05.2023 09:17
Кількість переглядів: 510

   З метою утвердження української національної та громадянської ідентичності на основі суспільно-державних (національних) цінностей України у закладах загальної середньої освіти та закладах культури Покровської сільської ради були проведені виховні години та інші заходи, присвячені Дню Героїв України.

   Вшановуючи мужність та героїзм захисників держави різних часів та епох, для сприяння подальшого зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України 23 травня відзначається щорічне свято - День Героїв.

    Українські Герої - це українці, які жили в різні епохи і захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого  князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії.

    Започатковано свято було у 1941 році, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА та дисиденти, звісно підпільно.

    З проголошенням незалежності України святкування Дня Героїв почало набувати розголосу водночас наразі свято не є офіційним, але традиція вшанування героїв 23 травня міцнішає, особливо, з огляду на те, що з 2014 року українці протистоять збройній агресії російської федерації.

    Отже, у наш час, День Героїв це не лише можливість вшанувати пам'ять загиблих за волю України, але і звернути увагу на живих Героїв, які повнрнулися з війни - на тих, хто вистояв і продовжує розвивати Україну, показуючи приклад.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень